Sorodne objave

 

Slovenska policija bo v Republiko Litvo napotila 1. skupino policistov. Med 25. avgustom in 23. septembrom 2021 bosta dva slovenska policista pomagala litvanskim kolegom pri nadziranju državne meje.

IMG 8079

Na litvanskem ozemlju bosta tovrstne naloge opravljala policista Simon Zajc in Tomaž Kastelic, oba iz Urada za informatiko in telekomunikacije na Generalni policijski upravi. Pred odhodom so jih sprejeli pomočnik generalnega direktorja policije Jože Senica, mag. Andrej Bračko, direktor Urada za informatiko in telekomunikacije, Simon Kelenc iz Sektorja mejne policije v Upravi uniformirane policije na Generalni policijski upravi in Roman Čoh iz Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije.

Slovenska policista bosta naloge opravljala na območju okrožja Alytus, kjer bosta skupaj z litovskimi policisti opravljala naloge v zvezi s preprečevanjem nezakonitih migracij v bližini meje med Republiko Litvo in Republiko Belorusijo na t. i. zeleni meji ter v bližini prostorov begunskih taborišč. Delo bosta opravljala v delovni policijski uniformi, uporabljala bosta tudi službeno vozilo ter dva brezpilotna letalnika.

 MG 8068

Njune naloge, pravice in obveznosti so podrobneje opredeljene v sporazumu o medsebojnem sodelovanju med Ministrstvom za notranje zadeve Republike Slovenije, Policijo in Policijsko upravo pri Ministrstvu za notranje zadeve Republike Litve.

Povezane vsebine

Notranji ministri izražajo solidarnost z državami EU na meji z Belorusijo