Sorodne objave

 

Minuli teden smo se policisti s številnimi poostrenimi nadzori na slovenskih cestah pridružili mednarodnim aktivnostim, usmerjenim v en sam cilj - nič smrtnih žrtev v prometu, vsaj za en dan. Ponosni sporočamo, da smo v torek, 21. septembra 2021, ta cilj izpolnili. V Sloveniji na ta dan za posledicami prometne nesreče ni umrl nihče!

Glede na slabše stanje varnosti cestnega prometa v letošnjem letu je to vzpodbuden podatek. Slovenija se je tako pridružila še desetim evropskim državam, ki lahko poročajo, da omenjenega dne niso beležile smrtnih žrtev. Zagotovo pa to ni le zasluga poostrenih policijskih nadzorov, ampak se lahko za ta dosežek zahvalimo vsem voznikom, ki so na ta dan zavestno vozili še bolj odgovorno kot ponavadi in tako prispevali k boljši prometni varnosti.

20210921 094502

Kot so sporočili iz Roadpola, evropske zveze prometnih policij, je v mednarodnih aktivnostih med 16. in 22. septembrom letos sodelovalo 19 držav, ki so si prizadevale doseči ta cilj. Organiziranih je bilo več kot 570 dogodkov, namenjenih ozaveščanju o prometni varnosti in varni mobilnosti, in samo po elektronski poti je bilo podpisanih več kot 1.270 zapriseg za odgovornejšo vožnjo. Enajstim državam je uspelo v celoti, v ostalih pa se je število ponesrečenih vsaj znatno znižalo, kar je dokaz, da tovrstna prizadevanja in akcije dajejo še kako otipljive rezultate in jih je zato vredno nadaljevati.

Roadpol distraction intro

V omenjenem tednu smo se slovenski policisti sicer predvsem osredotočali na distrakcije voznikov med vožnjo - predvsem na nepravilno uporabo mobilnih telefonov. Po trenutnih (začasnih) podatkih smo policisti v tednu od 16. do 22. septembra 2021 ugotovili 768 tovrstnih kršitev.

Opisane aktivnost so sovpadale tudi z evropskim tednom mobilnosti.

Povezane vsebine

Skupaj poskrbimo, da bo današnji dan minil brez smrtnih žrtev na cestah!

Osredotoči se na cesto! Med 16. in 22. septembrom bodo hkrati potekale številne aktivnosti za večjo prometno varnost