Sorodne objave

 

Avtocestni policisti so včeraj, 17. januarja 2022, zaključili s 24-urnim intenzivnim nadzorom na avtocestnem omrežju, pri čemer so se osredotočili predvsem na tovorni promet. 

IMG 6040 avtocestna policija

Policisti Specializirane enote avtocestne policije Ljubljana so nadzor začeli 16. januarja popoldne in ga končali včeraj ob 18. uri. Patrulje so promet nadzirale na kontrolnih točkah Log pri Brezovici v obe smeri, Kompolje v obe smeri in na Torovem.

V tako imenovanem 24-urnem poostrenem nadzoru so avtocestni policisti opravili temeljito kontrolo 70 tovornih vozil in pri tem odkrili kar 21 preobremenjenih tovornih vozil. Za te prekrške so izdali 31 plačilnih nalogov oz. glob tujim kršiteljem, uvedena pa sta bila tudi dva prekrškovna postopka. Vseh 21 tovornih vozil so izločili iz cestnega prometa.

Glede na najpogostejše vzroke prometnih nesreč na avtocestah so policisti poseben poudarek namenili tudi nepravilnemu prehitevanju tovornih vozil in neupoštevanju primerne varnostne razdalje. Odkrili so 17 tovrstnih kršitev in zoper voznike tudi ustrezno ukrepali.

Poleg tega so ustavili pet voznikov tovornih vozil, ki so prekoračili dovoljeni čas vožnje, ob tem pa odkrili še 15 drugih kršitev ter kršiteljem izdali plačilne naloge zanje. Med drugim so ustavili voznika, ki je vozil tovorno vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja za vožnjo motornih vozil kategorije C. Policisti so vozilo zasegli, zoper voznika pa podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče. Zaradi različnih kršitev cestnoprometnih predpisov so policisti med nadzorom izrekli tudi 19 opozoril. 

Ker v tem času po vsej Sloveniji poostreno preverjamo uporabo mobilnih telefonov med vožnjo, so policisti SEAP Ljubljana v okviru 24-urnega nadzora pozornost usmerili tudi na te kršitve; odkrili so jih 15.

V celotnem nadzoru so pri voznikih motornih vozil odkrili skupno 105 prekrškov, kar kaže na dejstvo, da vozniki pri uporabi naših avtocest še vedno ne upoštevajo cestnoprometnih predpisov, zaradi česar bodo s tovrstnimi nadzori nadaljevali tudi v prihodnje.

Povezane vsebine

Uprava avtocestne policije

Od 10. do 23. januarja poteka 14-dnevna preventivna akcija Varno brez telefona v prometu