Sorodne objave

 

Pred nami je prazničen in podaljšan konec tedna, ki ga bodo mnogi, predvsem motoristi, izkoristili za krajše vožnje, izlete in obisk prireditve blagoslova motorjev in motoristov. Razmere na cestah še niso povsem primerne oziroma so lahko celo nevarne za vožnjo z motornim kolesom, zato opozarjamo na previdno vožnjo.

20220324 155718

Asfaltna površina je še hladna in ne omogoča optimalnega oprijema pnevmatik, na cestah je ponekod še pesek od zimskega posipa, psihofizična kondicija motoristov pa še zdaleč ni na enako visoki ravni, kot je bila ob zaključku lanske motoristične sezone. Zato motoristi: ne precenjujte svojih sposobnosti in ne podcenjujte voznih razmer.

Na pot se odpravite s tehnično brezhibnim motornim kolesom, poskrbite za dobro zaščitno opremo živahnih barv in upoštevajte cestnoprometne predpise. Bodite osredotočeni na vožnjo, na motor ali moped pa sedite le trezni.

Vozniki, pazite na kolesarje

Kolesarji so tudi žrtve drugih udeležencev v cestnem prometu, največkrat prehitrih voznikov in tistih, ki vozijo pod vplivom alkohola.

Vozniki motornih in enoslednih motornih vozil jih namreč velikokrat spregledajo, kar lahko vodi v nastanek prometne nesreče in hudih poškodb. Kolesarji sodijo med bolj ranljive skupine udeležencev v prometu, zato kolesarje ter vse voznike pozivamo k upoštevanju cestnoprometnih pravil in odgovornemu vedenju v prometu.

Povezane vsebine

Nasveti za večjo varnost motoristov

Varno na kolo