Sorodne objave

 

Na avtocestnem omrežju policisti poleti zaznavamo večje zgostitve tako osebnega kot tovornega prometa. Do številnih prometnih nesreč prihaja zaradi prekoračitev hitrosti, pogost dejavnik pa je tudi neupoštevanje varnostne razdalje.

TV varnostna razdalja 29062022

Specializirane enote avtocestne policije so se ta teden, 29. in 30. junija 2022, zato odločile za poostren nadzor nad upoštevanjem varnostne razdalje in predpisanih omejitev hitrosti. Med nadzorom so policisti odkrili 17 kršitev, ko so vozniki, zlasti vozniki tovornih vozil, vozili s premajhno varnostno razdaljo (na fotografiji eden od kršiteljev).

Poleg tega pa so ustavili tudi 29 voznikov osebnih vozil, ki so vozili prehitro.

hitrost 29062022

Voznik na fotografiji je dovoljeno omejitev prekoračil za 52 km/h. Globa za takšno kršitev znaša 400 evrov in 5 kazenskih točk.

Ob tej priložnosti voznike ponovno pozivamo, naj med vožnjo zagotavljajo zadostno varnostno razdaljo, s čimer bodo poskrbeli tako za svojo varnost kot za večjo pretočnost prometa. Prav tako morajo upoštevati omejitve hitrosti, saj je vožnja z neprilagojeno hitrostjo med vodilnimi vzroki za nastanek hujših prometnih nesreč.

Povezane vsebine

Varnostna razdalja

Prometna varnost nekoliko slabša. Poskrbimo, da bo poletje na slovenskih cestah varno!