Sorodne objave

 

Policijska patrulja Specializirane enote za nadzor prometa pri Upravi uniformirane policije je med nadzorom prometa minuli teden, 13. julija 2022, na relaciji Ljubljana–Murska Sobota med drugim obravnavala tudi voznika tovornih vozil, ki sta vozila s premajhno varnostno razdaljo.

Varnostna razdalja tovornjak posnetek 13072022

Posnetek je nastal na Trojanah, na relaciji od Domžal proti Vranskemu, med kontrolo z vidonadzornim sistemom Provida. Video

Pri kontroli na avtocestnem odseku med Blagovico in Vranskim so policisti ustavili dva voznika dveh skupin vozil (vlečno in polpriklopno vozilo), ker sta kršila s prometnim znakom določeno najmanjšo varnostno razdaljo, ki znaša 100 metrov.

Voznik skupine vozil na posnetku je namreč pred predorom Trojane vozil v nekem trenutku na razdalji med 3 in 5 metrov. Pri čemer policisti opozarjajo, da je povprečni reakcijski čas pri vozniku ena sekunda. To pa pomeni, da voznik vozila, ki vozi s hitrostjo 90 km/h, v eni sekundi prevozi 25 metrov.

Oba voznika, tako slovenskega kot tujega prevoznika, ki sta vozila na manjši varnostni razdalji, kot je bila določena s prometnim znakom, sta bila ustavljena in kontrolirana, pri čemer so jima policisti izrekli globo v višini 300 evrov in stransko sankcijo 3 kazenskih točk.

Povezane vsebine

Varnostna razdalja