Sorodne objave

 

Te dni je med prebivalci po državi ponovno zaokrožilo lažno elektronsko sporočilo, ki prejemnike obtožuje hudih kršitev v povezavi z otroško pornografijo. Na dopisu so storilci zlorabili logotip Europola in Policije ter podpis generalnega direktorja policije. Opozarjamo, da gre za lažno sporočilo, ki s slovensko policijo, MNZ in Europolom nima nobene povezave.

Kot podpisnik je lažno naveden generalni direktor policije, ki je podpisan s ponarejenim podpisom. V elektronskem sporočilu pošiljatelj od prejemnika želi povratno informacijo. Po vsej verjetnosti je bilo sporočilo poslano na večje število naslovnikov z namenom vzpostavitve kontakta in v nadaljevanju izsiljevanja za denar.

V policiji pogosto opozarjamo, da so tovrstna izsiljevanja v zadnjem obdobju zelo pogosta, storilci pa z elektronskimi sporočili ter zlorabo imen in simbolov javnih institucij, enako kot v tem primeru, naslavljajo širši spekter naslovnikov.

Če ste prejeli takšno elektronsko sporočilo, predlagamo, da ga obravnavate kot vsako drugo neželeno pošto, se nanj ne odzivate oziroma ga izbrišete iz elektronskega predala.

 

OPOZORILO Lazno obvestilo podpisnik gdp

V sporočilu je kot podpisnik lažno naveden generalni direktor policije, ki je podpisan s ponarejenim podpisom. Če prejmete takšno ali podobno sporočilo, ga ignorirajte in izbrišite iz svojega inboxa.

Povezane vsebine

Lažna elektronska sporočila – opozorilo uporabnikom spleta