Sorodne objave

 

Slovenski policisti smo v tednu od 7. do 13. novembra 2022 ponovno sodelovali v skupnem nadzoru držav članic Railpola, evropskega združenja policij, ki opravljajo naloge na železniških območjih. Poseben poudarek tokratne akcije je bil tudi na preprečevanju ilegalnih migracij.

Vlak2 obmocjePUMaribor

V nadzoru smo sodelovali s 343 policisti, udeleženih pa je bilo tudi 48 uslužbencev Slovenskih železnic.

Nadzor, ki je potekal pod skupnim imenom 24-Blue RAD (ang. Rail Action Days), je organizirala delovna skupina Kriminal in ilegalne migracije, v kateri ima svojega predstavnika tudi slovenska policija.

Railpol logoAktivnosti policije, izvajali smo jih v obliki posamičnih, štiriindvajseturnih poostrenih nadzorov, so bile zato usmerjene v nadzor mednarodnih potniških in tovornih vlakov, bolj obremenjenih vlakov v notranjem potniškem prometu in večjih železniških postaj, z namenom odkrivanja in preprečevanja kaznivih dejanj, kot so tatvine in tatvine kovin, promet s prepovedanimi drogami in vandalizem, ter z namenom preprečevanja kršitev javnega reda in ilegalnih migracij.

V postopkih policistov je bilo preverjenih 570 oseb, opravljenih 216 pregledov železniških postaj, 200 potniških in 34 tovornih vlakov. Ob tem smo odkrili 103 osebe, ki so nedovoljeno vstopile v državo, in 9 oseb, ki so nedovoljeno bivale v Sloveniji. Zaznali smo tudi en primer vandalizma.

Povezane vsebine

Railpol