Sorodne objave

 

Policisti bomo v sredo, 5. julija 2023, izvedli poostren nadzor nad tovornimi vozili in avtobusi; sodelovali bosta tudi Finančna uprava RS in Družba za avtoceste v RS. Vabimo vas, da se nam pridružite pri izjavi za medije in si ogledate, kako poteka nadzor in kakšno opremo pri tem uporabljamo. Vodja Sektorja prometne policije na Generalni policijski upravi mag. Ivan Kapun bo izjavo podal ob 12. uri, na avtocestnem počivališču Lopata (v smeri proti Mariboru).

Med nadzorom bomo pri voznikih tovornih vozil in avtobusov pozorni predvsem na delovni čas, čas trajanja vožnje, odmore in počitke. Ugotavljali bomo tudi morebitne kršitve omejitve hitrosti in predpisov s področja tehnične brezhibnosti vozil, osne obremenjenosti ter nalaganja in pritrjevanja tovora. Poleg tega bomo preverjali psihofizično stanje voznikov, uporabo varnostnega pasu, naprav in opreme, ki zmanjšujejo voznikovo pozornost, idr.

Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!

Prosimo, da nam svojo udeležbo potrdite do 5. julija 2023, do 10. ure na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..