Sorodne objave

 

V. d. generalnega direktorja policije mag. Senad Jušić je z današnjim dnem, 18. julijem 2023, na delovno mesto direktorja Uprave kriminalistične policije (UKP) na Generalni policijski upravi imenoval Damjana Petriča, mag., ki je od marca 2022 začasno vodil Policijsko upravo Ljubljana. Policijsko upravo Ljubljana pa bo začasno, do imenovanja novega direktorja, vodil Mirko Nunić, mag., pomočnik direktorja policijske uprave.

20230718 095811 Petric Jusic Jerkic

Novi direktor UKP Damjan Petrič, mag., v. d. generalnega direktorja policije mag. Senad Jušić in mag. Matjaž Jerkič, pomočnik direktorja, ki je UKP začasno vodil od 14. junija 2023.

Damjan Petrič, mag., rojen leta 1969, se je po takratni Kadetski šoli za miličnike leta 1988 zaposlil na Policijski postaji Ljubljana Šiška, kjer je opravljal naloge policista in policista kriminalista vse do leta 1997, ko se je vpisal na redni študij varstvoslovja Visoke policijsko-varnostne šole. Leta 2000 je postal pomočnik komandirja na PP Kamnik in leta 2002 še na PP Domžale.

Leta 2005 se je zaposlil na delovnem mestu policijskega inšpektorja v Službi direktorja in nato kriminalističnega inšpektorja v Sektorju kriminalistične policije na PU Ljubljana, kjer je leto kasneje postal vodja skupine za premoženjsko kriminaliteto. Leta 2008 je napredoval v višjega kriminalističnega inšpektorja na Oddelku za splošno kriminaliteto v SKP PU Ljubljana. Od leta 2009 je opravljal naloge pomočnika vodje SKP, leta 2014 pa je bil imenovan za vodjo SKP na ljubljanski policijski upravi. Leta 2012 je na Evropski pravni fakulteti v Novi Gorici pridobil naziv magister prava.

Policijsko upravo je po pooblastilu generalnega direktorja policije vodil od marca 2022. Med osamosvojitveno vojno je bil vodja skupine v Posebni policijski enoti PU Ljubljana in ima status vojnega veterana. Je tudi prejemnik številnih priznanj policije (pisna pohvala, bronasti znak, srebrni ščit, medalja za požrtvovalnost, zlati ščit in veliki bronasti ščit z bronasto zvezdo).