Sorodne objave

 

V prostorih Policijske akademije je danes, 16. aprila 2002, potekal seminar za vodstvene delavce Policije v okviru projekta partnerskega sodelovanja (dalje: TWINNING PROJEKT) "Preprečevanje in zatiranje organizirane kriminalitete".

Omenjeni enoletni projekt, ki je ena od oblik partnerskega sodelovanja med članico ali članicami EU in državo kandidatko za vstop v EU, se bo iztekel 29. maja letos. Na podlagi razpisa Evropske komisije sta za to področje eno leto naši partnerici Italija in Španija; Italija ima vlogo vodilnega (senior) partnerja, Španija pa je prevzela vlogo asistenta oziroma junior partnerja. 

twinning2 Na fotografiji: generalni direktor policije Marko Pogorevc je nagovoril udeležence seminarja.


Udeležence seminarja je nagovoril tudi generalni direktor policije g. Marko Pogorevc, ki se je ob tej priložnosti zahvalil vsem, ki so sodelovali pri aktivnostih v okviru projekta partnerskega sodelovanja za področje organiziranega kriminala.

Na seminarju so udeležencem predstavili aktivnosti in glavne zaključke posameznih podprojektov v okviru twinning projekta, jih seznanili s pogajalskim procesom z EU oziroma 24. poglavjem, ki zadeva področje pravosodja in notranjih zadev, pravni red EU za področje organizirane kriminalitete ter jim predstavili osnutek zaključnega poročila ter priporočil v zvezi s posameznimi aktivnostmi v okviru tega projekta partnerskega sodelovanja. 

twinning1


Seminarja pa so se poleg vodilnih in vodstvenih delavcev Policije udeležili tudi predstavniki pravosodnega in finančnega ministrstva ter nosilci posameznih aktivnosti twinning projekta, ki so celoten projekt ocenili zelo pozitivno.

 

Besedilo in fotografije: Dean Božnik