Sorodne objave

 

Generalni direktor policije Janko Goršek je danes, 5. julija 2011, sprejel slovenska policista, ki bosta med 14. julijem in 15. avgustom 2011 pomagala hrvaškim kolegom pri izvajanju policijskih nalog s slovenskimi državljani.

IMG 9787

Osnovni namen napotitve policistov v hrvaško Istro in Reko je pomoč slovenskim turistom," je izpostavil generalni direktor policije Janko Goršek.


Zvočni zapis izjave Janka Gorška (mp3) 


Slovenska policista bosta v sodelovanju s hrvaškimi policisti svoje naloge opravljala na območju primorsko-goranske in istrske policijske uprave. Sodelovala bosta pri policijskih dejavnostih, ki jih hrvaški policisti opravljajo v povezavi s slovenskimi državljani, predvsem pa omogočala hitrejšo komunikacijo s slovenskimi turisti in dajala predloge glede obravnavanja slovenskih državljanov.

Antonio Jeseničnik, sicer pomočnik komandirja na Policijski postaji Ljubljana Bežigrad, si pri svojem delu na Hrvaškem želi čim več terenskega dela in stikov z ljudmi. Prvih 15 dni bo preživel s puljskimi policisti, preostala dva tedna pa s kolegi iz Poreča.

IMG 9804

Zvočni posnetek izjave Antonia Jeseničnika (mp3) 


Na območje primorsko-goranske policijske uprave, sprva na Krk, kasneje na Lošinj, odhaja vodja policijskega okoliša na Policijski postaji Ptuj Janez Rojko, ki se ob svoji napotitvi veseli zlasti spoznavanja načina dela hrvaških policistov. 

IMG 9813

Zvočni posnetek izjave Janeza Rojka (mp3) 


Slovenska policija je s podpisom protokola o sodelovanju med turistično sezono, ki daje podlago za napotitev policistov, k tovrstnemu sodelovanju pristopila prvič. S hrvaškimi bodo ob slovenskih sicer patruljirali tudi avstrijski, češki, francoski, nemški, madžarski, poljski in slovaški policisti ter predstavniki Interpola. Tovrstno sodelovanje je zato namenjeno tudi promociji mednarodnega policijskega sodelovanja in kaže pripravljenost hrvaške policije za odprto in neposredno vključevanje tujih policistov v vsakodnevno delo.