Sorodne objave

Galerija 18. marec 2022
 

V Specialni antiteroristični enoti Srbije (SAJ) so 20. septembra 2008 praznovali 30. obletnico ustanovitve svoje enote. Na povabilo srbskih kolegov sta se slovesnosti v Beogradu udeležila tudi predstavnika Specialne enote slovenske policije, poveljnik enote Marjan Anzeljc s pomočnikom Milanom Pleškom.

Po prihodu v Beograd 19. septembra ju je sprejel slovenski veleposlanik v Beogradu Miroslav Luci.

ObiskSEBeograd01

Popoldne je sledil sprejem pri komandantu SAJ in njegovemu namestniku. Pogovarjali so se o dosedanjem sodelovanju med enotama in sodelovanju s slovensko policijo kot tudi o nadaljnjih možnih oblikah medsebojnega sodelovanja. Ob tej priložnosti so si izmenjali darila.

ObiskSEBeograd02

ObiskSEBeograd03

Slovesnosti ob obletnici ustanovitve enote 20. septembra v bazi SAJ na Batajnici so se poleg predstavnikov tujih policij udeležili tudi predsednik vlade Republike Srbije, predsednica skupščine Republike Srbije, minister za obrambo, minister za notranje zadeve, direktor policije in drugi visoki gosti.

Vse aktivnosti ob obisku delegacije Specialne enote v Beogradu so bile koordinirane in usklajene s policijskim atašejem Slovenije v Beogradu, Bojanom Lunežnikom.

 

Besedilo: Milan Pleško
Foto: Bojan Lunežnik