Sorodne objave

 

Vozniki motornih koles žal še vedno ostajajo ena izmed bolj izpostavljenih skupin udeležencev v cestnem prometu. Zato smo v policiji pripravili več aktivnosti za izboljšanje njihove prometne varnost. Med 13. in 15. aprilom pripravljamo letos že drugi poostreni nadzor nad vozniki enoslednih motornih vozil, pripravili pa smo tudi veliko preventivnih aktivnosti.

IMG 9944

Zvočni posnetek izjave Matjaža Leskovarja (mp3) 


Kot je dejal predstavnik Sektorja prometne policije Matjaž Leskovar, so začetni spomladanski meseci za motoriste najbolj rizični, saj njihova psihofizična kondicija še ni na enaki ravni kot ob višku motoristične sezone, asfaltna podlaga pa je še vedno precej hladna. Za izboljšanje varnosti voznikov enoslednih motornih vozil v policiji zato pripravljamo več represivnih in preventivnih aktivnosti. "Policisti bodo med 13. in 15. aprilom 2012 po vsej Sloveniji izvajali poostrene nadzore, ki bodo usmerjeni predvsem v preverjanje spoštovanja cestnoprometnih predpisov, preprečevanje agresivne vožnje in ugotavljanje tehnične brezhibnosti motornih koles in mopedov."

Varnost voznikov enoslednih motornih vozil se je v letu 2011 v primerjavi z letom 2010 žal poslabšala. V prometnih nesrečah je leta 2011 umrlo 30 voznikov enoslednih motornih vozil, od tega kar 8 v mesecu aprilu, hudo telesno poškodovalo pa se jih je 214. Letos (do 10. aprila) je življenje izgubil en motorist, v istem obdobju lani pa štirje.

Med 13. in 15. aprilom 2012 zato pripravljamo že drugi poostren nadzor nad vozniki enoslednih motornih vozil, prvi je potekal med 22. in 25. marcem. V tem času bodo policisti po vsej Sloveniji izvajali poostrene nadzore, ki bodo usmerjeni predvsem v preverjanje spoštovanja cestnoprometnih predpisov, preprečevanje agresivne vožnje in ugotavljanje tehnične brezhibnosti motornih koles in mopedov. Ugotavljali bomo tudi, ali vozniki in vozila izpolnjujejo pogoje za udeležbo v cestnem prometu. V postopkih bomo dosledno preverjali tudi pogoje za zaseg motornih vozil.

Da bi izboljšali prometno varnost voznikov enoslednih motornih vozil, pa smo skupaj z organizacijami, društvi in ministrstvi pripravili tudi več preventivnih aktivnosti, katerih cilj je zmanjšati število mrtvih in hudo poškodovanih voznikov enoslednih motornih vozil ter njihovih sopotnikov. Na naših spletnih straneh bomo sproti objavljali vabila na vse preventivne delavnice za motoriste. Vljudno vabljeni, da se jih udeležite!


Nasveti za večjo varnost motoristov