Sorodne objave

 

Vozniki motornih koles so žal še vedno med najbolj izpostavljenimi udeleženci v cestnem prometu. Zato smo v policiji skupaj z drugimi pristojnimi službami pripravili več aktivnosti za izboljšanje njihove prometne varnosti. Med 13. in 15. julijem bo tako letos že tretji poostren nadzor nad vozniki enoslednih motornih vozil. Vozite previdno!

policista motorista

 Zvočni posnetek izjave mag. Ivana Kapuna, vodje Sektorja prometne policije v Generalni policijski upravi (mp3) 

 

Varnost voznikov enoslednih motornih vozil se je v letu 2011 v primerjavi z letom 2010 žal poslabšala. V prometnih nesrečah je leta 2011 umrlo 30 voznikov enoslednih motornih vozil, od tega kar 8 v aprilu, hudo telesno poškodovalo pa se jih je 214. Letos (do 12. julija) je življenje izgubilo enajst motoristov, v istem obdobju lani pa sedemnajst. Poleg tega je v obeh letih v tem obdobju umrl tudi en voznik kolesa z motorjem.

Med 13. in 15. julijem 2012 zato pripravljamo tretji poostreni nadzor nad vozniki enoslednih motornih vozil. Prvi je potekal med 22. in 25. marcem, drugi pa med 13. in 15. aprilom.

V tem času bodo policisti po vsej Sloveniji izvajali poostrene nadzore, ki bodo usmerjeni predvsem v preverjanje spoštovanja cestnoprometnih predpisov, preprečevanje agresivne vožnje ter ugotavljanje tehnične brezhibnosti motornih koles in mopedov. Ugotavljali bomo tudi, ali vozniki in vozila izpolnjujejo pogoje za udeležbo v cestnem prometu. V postopkih bomo dosledno preverjali pogoje za zaseg motornih vozil. Pozorni pa bomo tudi na ostale udeležence v cestnem prometu, ki s svojimi dejanji pogosto ogrožajo varnost motoristov.

Poskrbite za lastno varnost in varnost drugih udeležncev v prometu. Bodite previdni, strpni in dosledno spoštujte cestnoprometne predpise!


Nasveti za večjo varnost motoristov


Želimo vam varno vožnjo!