Sorodne objave

 

Na novinarski konferenci Javne agencije RS za varnost prometa, ki je bila danes, 30. septembra 2013, so govorci predstavili ugotovitve, ki kažejo na to, da so pešci še vedno med najbolj ogroženimi udeleženci v cestnem prometu, otroci in starejši med njimi pa toliko bolj. Do nesreč najpogosteje pride v temnem delu dneva, zlasti v obdobju med oktobrom in marcem.

 

V namenom, da se zmanjša število prometnih nesreč, v katerih so udeleženi pešci, in da se zmanjša teža posledic teh nesreč, ter da se pri pešcih poveča uporaba odsevnih trakov,

bo med 1. in 7. oktobrom potekal letošnji drugi del preventivne akcije Bodi preViden!

 Program aktivnosti 

IMG 1108

Foto: Javna agencija RS za varnost prometa


Po besedah mag. Ivana Kapuna, vodje Sektorja prometne policije v Upravi uniformirane policije na Generalni policijski upravi (na fotografiji prvi z leve), se bo policija v tem tednu posebej osredotočila na nadzor prometa, ki bo poostren predvsem v pozno popoldanskem času. Policisti bomo pozorni tudi na izsiljevanje prednosti pešcev na zaznamovanih prehodih za pešce. Za pešce pa velja, da jih morajo vozniki videti, zato bomo policisti pešce opozarjali na nujnost osvetlitve.


Zvočni posnetek izjave mag. Ivana Kapuna (mp3) 

Pešce pozivamo, da poskrbijo za to, da jih bodo vozniki videli.

Vozniki pa naj vozijo tako, kot želijo, da bi se do njih kot pešcev obnašali drugi vozniki.

posveti mi pozornost

Bodi preVIDEN - nasveti pešcem za varnejšo udeležbo v prometu