Sorodne objave

 

Generalni direktor policije Stanislav Veniger in minister za notranje zadeve dr. Gregor Virant sta danes, 23. maja 2014, sprejela policiste, ki so v Bosni in Hercegovini pet dni reševali življenja ljudi, pomagali dostavljati zdravila, hrano in druge nujne potrebščine.

IMG 3668

Gre za policiste Letalske policijske enote v Upravi za policijske specialnosti na Generalni policijski upravi:

  • Robert Kralj, policist letalec-reševalec, vodja odprave in koordinator, sicer pomočnik poveljnika Posebne policijske enote za Gorsko enoto,
  • Igor Podjed, pilot,
  • Primož Škufca, pilot,
  • Matjaž Kovič, kopilot,
  • Jure Olaj, kopilot,
  • Tomaž Lončar, tehnik-letalec,
  • Miha Meško, tehnik-letalec

in policista Policijske uprave Kranj, sicer pripadnika Posebne policijske enote, sestava III - Gorske enote:

  • Matej Brajnik, policist letalec-reševalec.

IMG 3716IMG 3719

Sprejemu sta prisostvovala tudi direktor Uprava za policijske specialnosti Robert Sušanj (na levi fotografiji skrajno levo) in vodja pilotov v LPE Damjan Bregar (na levi fotografiji drugi z leve).


Veniger se jim je zahvalil za izkazano hrabrost, požrtvovalnost in pogum ter profesionalnost, ki so jo pokazali v teh dneh na območju BiH. "Eno je, ko greste vi v reševanje posameznika v planine, drugo pa je, ko dve ekipi delate neprestano več kot pol dneva in rešujete življenja. To zahteva od vas izredno koncentracijo in kaže na vašo visoko usposobljenost in opremljenost s potrebnim znanjem. Rešili ste več kot 109 življenj, če sem prištejemo še vse tiste, ki ste jih oskrbeli z nujnimi potrebščinami." Dodal je, da so njihova dejanja ne le v Sloveniji in v BiH, ampak v širši regiji vzbudila občudovanja. "Hvala vam, junaki. Ponosni smo na vas."

IMG 3738

Za opravljeno delo jim je čestital tudi Virant in se jim najlepše zahvalil v imenu notranjega ministrstva in vlade. "Prepričan sem, da so za vami zelo naporni dnevi in hkrati dnevi vtisov. Zagotovo so to tudi dnevi, ki bodo obogatili vaša življenja, saj, kaj jih lahko bolj obogati kot vedenje, da ste pomagali nekomu, ki je v stiski. In to ste vi delali intenzivno." Dejal je tudi to, da smo Slovenci pokazali, da ko je res treba, znamo biti sočutni in solidarni ter priskočiti na pomoč. "Vi ste bili v teh dneh neke vrste simbol vsega tega. Prav tako ste prispevali en velik kamen v tem mozaiku krepitve že visoke stopnje zaupanja in ugleda slovenske policije."

IMG 3731

 Posadka Letalske policijske enote se je iz nudenja pomoči v BiH vrnila domov (21. 5. 2014)

Slovenski policisti že četrti dan v BiH pomagajo prebivalcem poplavljenih območij (20. 5. 2014)

Slovenski policisti v BiH s helikopterjem rešili 73 življenj (19. 5. 2014)