Sorodne objave

 

Letalska policijska enota iz Uprave za policijske specialnosti je na svečanosti 26. junija 2014 v Banja Luki, Bosna in Hercegovina, prejela odlikovanje za posebne zasluge za narod Republike Srbske. Njenim predstavnikom ga je izročil predsednik Republike Srbske Milorad Dodik. Gre za posebno priznanje za požrtvovalnost, s katerim je tamkajšnji predsednik odlikoval organizacije, ki so se posebej izkazale v reševanju življenj in premoženja v nedavnih poplavah.

Banjaluka2

 Iz rok predsednika Republike Srbske Milorada Dodika je priznanje prevzel pilot Igor Podjed iz Letalske policijske enote


Na podelitvi je predsednik Dodik izrazil veliko hvaležnost za humanitarnost, ki so jo pokazale te ekipe. Poplave so povzročile ogromno gmotno škodo, še posebej posameznikom. Prizadele so celotno Federacijo BiH, Hrvaško, Srbijo oz. celotno regijo, največja škoda pa je nastala v okolici Doboja in Šamca. Odstranjevanje posledic poplav bo trajalo več let, po besedah predsednika Dodika pa bi bile te nedvomno večje, če pri reševanju ne bi sodelovale tako požrtvovalne ekipe. Posebno priznanje je izrekel prav Letalski policijski enoti.

Odlikovanje za zasluge za narod so prejeli tudi Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije, eskadrilja transportnih helikopterjev Ministrstva za obrambo Republike Hrvaške, Srbska posebna policijska enota in Helikopterski servis Republike Srbske ter Center za nujne primere Luksemburg.


Borut Pahor sprejel policiste, ki so v poplavah in žledu reševali življenja ljudi in njihovo premoženje (23. junij 2014)

Veniger in Virant sprejela policiste, ki so se vrnili z dela v BiH (23. maj 2014)

Posadka Letalske policijske enote se je iz nudenja pomoči v BiH vrnila domov (21. maj 2014)

Slovenski policisti že četrti dan v BiH pomagajo prebivalcem poplavljenih območij (20. maj 2014)

Slovenski policisti v BiH s helikopterjem rešili 73 življenj (19. maj 2014)