Sorodne objave

 

Policisti so minuli teden, med 17. in 23. avgustom 2015, ko je potekala vseevropska akcija nadzora hitrost Speed, ugotovili kar 1.696 prekoračitev hitrosti.

Slabih 60 odstotkov, oziroma 969 voznikov, so policisti ustavili neposredno po ugotovljeni prekoračitvi hitrosti, medtem ko so pri slabih 40 odstotkih, oziroma pri 728 voznikih, prekoračitev hitrosti ugotovili pri tako imenovanih prikritih meritvah ali na stacionarnih merilnikih hitrosti. Omenjeni vozniki zato lahko v naslednjih dneh pričakujejo, da bodo po pošti prejeli obvestila o prekoračitvi hitrosti.

Glavnina prekoračitev hitrosti je bila ugotovljena v naseljih (1.311), 115 prekoračitev je bilo ugotovljenih na cestah izven naselij, 270 prekoračitev pa so policisti ugotovili na avtocestah.

 MG 0725

Z doslednejšim spoštovanjem omejitev hitrosti in ustrezno prilagoditvijo vožnje razmeram na cesti bi lahko obvarovali marsikatero življenje, saj stopnja poškodb narašča sorazmerno s hitrostjo. Da bi bila naše ceste bolj varne, moramo poskrbeti predvsem vozniki in dosledno spoštovati cestnoprometne predpise ter voziti v dovoljenih mejah.

Novo šolsko leto se približuje, zato ob tem pozivamo vse udeležence v cestnem prometu, da so previdni in pozorni na naše najšibkejše udeležence v cestnem prometu.