Sorodne objave

 

Policija kot vedno sodeluje v nacionalni preventivni akciji za večjo varnost kolesarjev, ki bo tokrat med 15. in 28. majem 2017.

Na ravni Javne agencije RS za varnost prometa je bil sestavljen načrt aktivnosti, ki bodo potekale v naslednjih dneh in so usmerjene v izboljšanje varnosti kolesarjev. Policija bo sodelovala v preventivnih aktivnostih skupaj z drugimi subjekti, njena osnovna naloga pa je nadzor.

01 VarnoNaKolo

Tako bodo vse policijske enote v tem obdobju izvedle vsaj en poostren nadzor, kjer bodo pozornost usmerili v kršitve kolesarjev. Poleg tega pa bodo nadzorne aktivnosti usmerjene tudi v druge udeležence cestnega prometa, ki ogrožajo kolesarje. Pozorni bomo predvsem na vožnjo kolesarjev po pravi smeri kolesarske steze in vožnjo v rdečo luč. Pa tudi na upoštevanje pravil vožnje, vožnje po površinah, ki niso namenjene kolesarjem, uporabo zaščitnih sredstev, izsiljevanje prednosti, prehitro vožnjo voznikov osebnih avtomobilov, s katero ogrožajo kolesarje, itd.

Kolesarjem želimo sporočiti, da spadajo med najbolj ogrožene udeležence cestnega prometa in da marsikdaj sami veliko prispevajo k temu, da so ogroženi. Drugim udeležencem cestnega prometa pa, da so kolesarji enakovredni udeleženci v cestnem prometu in da je treba storiti vse, da so v cestnem prometu varni.

Dodatne informacije, nasveti in statistični podatki glede kolesarjev in prometnih nesreč so dostopni v akcijskem načrtu Javne agencije RS za varnost prometa: Kolesarji


Preventivni nasveti policije: Varno na kolo