Sorodne objave

 

Policisti so med 15. in 28. majem 2017 sodelovali v nacionalni preventivni akciji za večjo varnost kolesarjev. V tem času so preverjali, ali kolesarji spoštujejo prometna pravila in ali pravila v odnosu do njih spoštujejo tudi drugi prometni udeleženci. V dvotedenski akciji so policisti obravnavali več kot tisoč kršitev, tako med kolesarji kot tudi drugimi prometnimi udeleženci.

Policisti so v dveh tednih kontrolirali 3.615 kolesarjev in pri tem odkrili 1.153 kršitev.

Kolesarjem in drugim prometnim udeležencem so policisti izdali skupaj 893 plačilnih nalogov in 423 opozoril.

V akciji je bilo kolesarjem in drugim udeležencem odrejenih skupaj 705 preizkusov alkoholiziranosti. Ugotovljeno je bilo, da je 82 udeležencev vozilo pod vplivom alkohola, dva sta preizkus odklonila. Za osem udeležencev je bil odrejen strokovni pregled zaradi vožnje pod vplivom alkohola, za pet udeležencev pa strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom mamil ali drugih psihoaktivnih snovi.

Namen akcije je bil med drugim kolesarje osveščati, da spadajo med najbolj ogrožene udeležence cestnega prometa in da marsikdaj sami veliko prispevajo k temu, da so ogroženi. Druge udeležence cestnega prometa pa, da morajo biti pozorni nanje in storiti vse, da bodo kolesarji v cestnem prometu varni.

Varno na kolo - preventivni nasveti policije

VarnoNaKolo01