Sorodne objave

 

Na centralni plaži Portorož je bilo danes, 5. avgusta 2010, moč videti več policistk in policistov, ki so v okviru preventivne akcija za varno kopanje in potapljanje o tem govorili s tamkajšnjimi obiskovalci. Pri tem sta se jim pridružili namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar in ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal s sodelavci.

IMG 2078

IMG 1924

Obiskovalce kopališč so opozorili na samozaščitno ravnanje in jim svetovali, kako poskrbeti za lastno varnost in varnost svojega premoženja.


Nasveti za večjo varno v in ob vodi


Ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal je ob tej priložnosti dejala, da priložnosti za nepridiprave in nesreče vedno obstajajo in da naša lastna previdnost nikoli ni odveč. Tudi na obali in v vodi. V primeru težav pa naj se oškodovanci obrnejo na policijo in zavrtijo številko 113. Vsem je zaželela lepe in brezskrbne počitnice oz. dopust.

IMG_2183

 Zvočni posnetek izjave ministrice za notranje zadeve Katarine Kresal (mp3) 

IMG 2143

Komandir pomorska policija Mauro Rihter je še dodal, da naj tisti, ki plujejo z ladjami oz. čolni, v izogib neljubemu dogodku upoštevajo pravila plovbe. Policisti mornarji naloge opravljajo v zalivu in ob obali, pri tem pa sodelujejo tudi z Upravo RS za pomorstvo.

IMG 2195

Zvočni posnetek izjave komandirja Postaje pomorske policije Maura Rihterja (mp3) 

IMG 2241

Pred akcijo si je ministrica ogledala Postajo pomorske policije Koper in največji čoln, s katerim se je tudi popeljala. Tako se je prepričala, da so pogoji za delo policistov na obali dobri.