Sorodne objave

 

Kolesarji sodijo med bolj ogrožene prometne udeležence, zato bo od 14. do 27. maja 2018 potekala preventivna akcija za večjo varnost voznikov koles.

Agencija RS za varnost prometa bo 17. maja 2018 organizirala strokovno okroglo mizo Za večjo varnost kolesarjev v Sloveniji, policisti pa bomo v naslednjih dveh tednih izvajali poostren nadzor in preverjali, ali kolesarji spoštujejo cestnoprometna pravila.

Pozorni bomo predvsem na vožnjo po pravi smeri kolesarske steze in vožnjo v rdečo luč, pa tudi na upoštevanje pravil vožnje, vožnjo po površinah, ki niso namenjene kolesarjem, uporabo zaščitnih sredstev, kot so kolesarske čelade, izsiljevanje prednosti itd. Prav tako bomo preverjali uporabo mobitela, ki je lahko med vožnjo s kolesom zelo nevarna, in tudi odnos ostalih prometnih udeležencev do kolesarjev, predvsem voznikov motornih vozil, ki marsikdaj s prehitro vožnjo in izsiljevanjem prednosti ogrožajo kolesarje.

VarnoNaKolo01

 Kolo je eno najbolj priljubljenih prevoznih sredstev, kolesarjenje pa izjemno priljubljena aktivnost. Naj bo tudi varna! 

Več preventivnih nasvetov za kolesarje: Varno na kolo