Sorodne objave

 

Generalni direktor policije Janko Goršek sodeluje na INTERPOL-ovi konferenci o boju proti organiziranemu kriminalu v Jugovzhodni Evropi, ki včeraj in danes, 15. in 16. decembra 2010, poteka v Lyonu v Franciji.

skupinska

Udeleženci na konferenci, kjer sodeluje več kot 70 vodstvenih delavcev iz kar 25 držav, pa tudi predstavniki mednarodnih organizacij, kot so EUROPOL, Urad Združenih narodov za droge in kriminal (UNODC) in Evropska komisija, obravnavajo vrsto perečih tem, od tihotapljenja prepovedanih drog do trgovine z ljudmi in terorizma.

SDC11121

V svojem nagovoru udeležencem konference je generalni direktor policije Janko Goršek dejal, da so pravne podlage in orodja za sodelovanje med državami v državah Jugovzhodne Evrope kot tudi v Evropski uniji že vzpostavljeni, zato se je treba sedaj osredotočiti, da bomo te obstoječe možnosti za zatiranje organizirane kriminalitete in drugih varnostnih groženj v celotni evropski regiji tudi izkoristili: "Do maksimuma je treba izkoristiti tako strateške kot tudi operativne sinergije z vsemi prisotnimi akterji v regiji," je poudaril Goršek in dodal, da so nas tesne oblike sodelovanja pri našem delu že pripeljale do določene stopnje medsebojnega zaupanja, ki je po njegovih besedah ključ do nadaljnjega uspeha. Organizirana kriminaliteta v Jugovzhodni Evropi namreč ni le regijski, temveč globalni izziv.


Slovensko policijo na konferenci zastopajo še Robert Furman iz vodstva Generalne policijske uprave, Bruno Blažina, vodja Sektorja za organizirani kriminal pri Upravi kriminalistične policije, in Dušan Kerin, vodja Sektorja za mednarodno policijsko sodelovanje pri UKP GPU. 

SDC11115

Šefi policij iz Jugovzhodne Evrope, ki so se te dni zbrali na sedežu generalnega sekretariata INTERPOL-a, poskušajo identificirati načine za okrepitev medsebojnega sodelovanja v boju proti organiziranemu kriminalu v tej regiji.

udelezenciINTERPOL, mednarodna organizacija kriminalistične policije