Sorodne objave

 

Od 10.30 ure je na Barjanski cesti in južni ljubljanski obvoznici znova v celoti dovoljen promet tovornih vozil in skupin vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone, in vseh vozil, ki prevažajo nevarno blago v cestnem prometu, na Gorenjskem pa je promet za ta vozila začasno dovoljen do 13.30 ure. Promet je namreč včeraj in danes ponekod omejen z Odredbo o prepovedi prometa na cestah v RS zaradi zagotavljanja varnosti predsedniškega vrha v okviru pobude Tri morja.

Policisti tudi danes varujejo večje število predsednikov in ostalih visokih državnih predstavnikov z delegacijami ter zagotavljajo varnost in pretočnost v cestnem prometu s kratkotrajnimi mobilnimi zaporami prometa na trasah potovanja varovanih oseb.

Na posameznih odsekih cest na podlagi odredbe, objavljene 31. maja 2019 v Uradnem listu RS št. 35/19, velja prepoved prometa za tovorna vozila in skupine vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone, in vseh vozil, ki prevažajo nevarno blago v cestnem prometu.

Danes, 6. junija 2019, je od 10.30 naprej v celoti dovoljen promet tovornih vozil in skupin vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone, in vseh vozil, ki prevažajo nevarno blago v cestnem prometu na posameznih cestah, in sicer Barjanski cesti v Ljubljani in avtocesti A1 (odseku Ljubljana priključek Rudnik - razcep Kozarje; južna obvoznica).

Promet tovornih vozil in skupin vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone, in vseh vozil, ki prevažajo nevarne snovi v cestnem prometu, pa je na cestah na območju Gorenjske začasno dovoljen do 13.30. Po 13.30 odredba znova velja, in sicer do 17. ure oziroma morebitnega predčasnega preklica.

Povezane vsebine

Zaradi predsedniškega vrha v okviru pobude Tri morja bo promet 5. in 6. junija ponekod oviran - opozorilo udeležencem v cestnem prometu

Kako naj ravna voznik, ko se sreča z vozili s prednostjo oz. spremstvom?