Sedež Postaje prometne policije Celje je odslej na Kopališki ulici 3 v Velenju. Objekt je v lasti Mestne občine Velenje, policija pa ga je dobila v brezplačno uporabo.

Telefonska številka Postaje prometne policije Celje je 03 57 27 800.

PPPCelje nova lokacijaPo združitvi policijskih uprav Celje in Slovenj Gradec v letu 2011 bi se morali združiti tudi celjski in slovenjgraški prometni policisti. Vendar pa to doslej ni bilo mogoče, predvsem zaradi prostorske stiske na Ljubljanski 12 v Celju, kjer je bil sedež celjske postaje prometne policije. Približno tretjina prometnikov je zato ostala na Koroškem, a je razdeljenost policistov povzročala tako dodatne stroške zaradi vsakodnevnih službenih prevozov med obema postajama kot tudi organizacijske težave.

Policisti PPP opravljajo naloge na celotnem območju Policijske postaje Celje, "pokrivajo" pa tudi celotno avtocesto, ki poteka na območju celjske policijske uprave. Novi sedež enote je tako v središču območja, kar pomeni enakomernejšo oddaljenost od vseh, tudi najbolj oddaljenih območij policijske uprave.

Novi prostori so dovolj veliki in funkcionalni ter zagotavljajo dovolj parkirnih prostorov tako za službena vozila kot tudi za vozila strank.


Policijske enote na območju PU Celje