Sorodne objave

 

Vodja policijskega okoliša Janez Otorepec iz Policijske postaje Radlje ob Dravi je tudi letos izvajal preventivne aktivnosti med mladimi smučarji, ki se udeležujejo zimske šole v naravi na smučiščih Ribniškega Pohorja.

Na smučiščih na območju Ribniške koče se zadnjih dvaindvajset let otroci iz osnovnih šol iz vse države udeležujejo zimske šole v naravi, v Ribnici na Pohorju pa zadnjih šest let. Vodja policijskega okoliša ves ta čas izvaja preventivne aktivnosti med mladimi smučarji, predvsem petošolci in šestošolci.

IMG 5184

Policist je za otroke pripravil zgibanko, v katero je strnil pravila varnega smučanja in znake, ki jih mora vsak smučar poznati in spoštovati; zgibanko je prejel vsak otrok. V enournih učnih delavnicah je otroke seznanil z vsemi pravili in znaki na smučiščih ter desetimi FIS pravili varnega smučanja. Predavanje pa je popestril tudi z dvema kratkima filmoma na to temo.

IMG 5179

Letos je Janez Otorepec tako v Ribniški koči kot apartmajih Ribnica izvedel 14 učnih delavnic z učenci 18 osnovnih šol, ki se jih je udeležilo 1.075 otrok. V zadnjih 22 letih, kar policist izvaja te učne delavnice, se je delavnic udeležilo več kot 12.000 petošolcev in šestošolcev, udeležencev zimske šole v naravi. 

Smučarske sezone še ni konec, poskrbite za varnost

Le varna smuka je užitek - nasveti policije za večjo varnost na smučišču

Vodje policijskih okollišev