Sorodne objave

 

Policiste konjenike večkrat povabimo v skupne nadzore tudi na območje Policijske uprave Koper. Trenutno zaradi epidemije covida-19 veljajo določene omejitve gibanja in zbiranja na javnih krajih, pa vendar predvidevamo, da bo v toplejših mesecih več kršitev različne zakonodaje. Zato smo tudi tokrat povabili policiste konjenike, da se nam pridružijo pri preventivnem opozarjanju na spoštovanje zakonodaje, predvsem prometne. Včeraj, 10. maja, so bili v Izoli. Poudarek je bil tokrat na ozaveščanju kolesarjev in mopedistov. 

20200510 114442

Na Policijski postaji Izola v maju pričakujemo, da se lahko poveča število različnih kršitev zakonodaje. Glede na prejeta obvestila občanov in dosedanje operativne ugotovitve v zadnjih tednih poostreno nadziramo mestno jedro Izole in druge lokacije, predvsem v smislu ugotavljanja prekrškov po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami ter kaznivih dejanj s področja zlorabe prepovedanih drog, pa tudi kršitve vladnega odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih krajih.

Policisti poostreno nadziramo tudi prekrške s področja varnosti cestnega prometa, saj ugotavljamo, da se na obalni cesti med Izolo in Koprom pojavljajo kršitelji z mopedi, ki presegajo dovoljeno hitrost 25 km/h, in s tem ogrožajo druge udeležence v prometu, pa tudi sami sebe.

20200510 121902

Policista konjenika sta se s svojima prelepima lipicancema Maestosom Slavina in Plutom Famosa sprehodila najprej po obalni cesti, kjer sta opozarjala na pravilno vožnjo kolesarjev. Zatem pa sta se sprehodila s konjema po celotni Izoli, čez mestno jedro pa vse do Simonovega zaliva.

20200510 121607

Talo otroci kot odrasli so bili nad zanimivim obiskom na plaži navdušeni. Ker je cilj prisotnosti policistov konjenikov na Obali predvsem preventivne narave, so lahko otroci lipicance tudi pobožali in se z njimi fotografirali.

V preteklosti se je že izkazalo, da je bila prisotnost policijske konjenice na Obali učinkovita v preventivnem smislu, pa tudi lokalna skupnost je tovrstno obliko dela zelo pozitivno sprejela. Z nami sodelujejo predvsem pri nadzoru državne meje, kar nekajkrat pa so z lokalnimi policisti opravljali predvsem preventivne nadzore. Ob vsakem obisku so poželi veliko zanimanja in navdušenja med domačini, zanimivi pa so bili tudi za turiste.

Na podlagi tega smo se odločili, da s takšnim sodelovanjem nadaljujemo. V Izoli bodo konjeniki ponovno že naslednjo nedeljo.