Sorodne objave

 

V okviru akcije Truck & Bus, namenjene večji varnosti voznikov tovornih vozil in avtobusov, so koprski policisti na platoju nekdanjega mejnega prehoda Fernetiči prejšnji teden izvedli še poostren nadzor nad vozniki tovornih vozil, ki so ga izvedli v sodelovanju z italijanskimi varnostnimi organi. 

20210722 112925

Na slovenski strani Fernetičev se je slovenskim policistom pridružila patrulja prometnih policistov iz Trsta (Polizia stradale di Trieste), slovenski policist pa se je pridružil nadzoru na italijanski strani. V nadzoru so sodelovali še inšpektorji inšpektorata za infrastrukturo, ekipa mobilnega oddelka finančne uprave in ekipa Cestela.

20210722 091147

V poostrenem nadzoru so kontrolirali več tovornih vozil. Med drugim so ugotovili dve kršitvi določil glede obveznega počitka in odmora, delovanja tahografa in pravilnega zavarovanja tovora. Eno vozilo so izločili iz prometa, enemu pa so prepovedali nadaljnjo vožnjo. Poleg tega so policisti pri državljanu Bolgarije ugotovili, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so zasegli, voznika pa privedli na koprsko sodišče.

Inšpektorji Inšpektorata RS za infrastrukturo so kontrolirali štiri vozila in v postopku izrekli štiri opozorila, delavci Finančne uprave RS pa so ugotovili tri kršitve po Zakonu o delovnem času in obveznih počitkih mobilnih delavcev ter o zapisovalni opremi v cestnih prevozih (čas vožnje, počitki in nepravilnost na tahografu).

Povezane vsebine

Znani rezultati akcije Truck & Bus. Policisti v enem tednu preverili kar 6.044 voznikov tovornih vozil in avtobusov