Sorodne objave

 

Policisti Postaje prometne policije Koper so 15. julija 2009 opravljali poostren nadzor cestnega prometa z vozilom, ki je opremljeno z videonadzornim sistemom Provida.

Slika 04 1

V tem času so policisti ugotovili 10 kršitev cestnoprometnih predpisov, od tega tri prekoračitve hitrosti. Posebej lahko izpostavimo en primer, ko je voznik s prehitro vožnjo in drugimi kršitvami cestnoprometnih predpisov ogrožal sebe in druge voznike ter skoraj povzročil prometno nesrečo.

Nekaj po 13. uri so policisti na regionalni cesti med Divačo in Kozino opazili voznika motornega kolesa, ki je vozil prehitro. Zapeljali so za njim in v nekaj kilometrih, ko so vozili za njim in njegovo početje tudi posneli, ugotovili več hujših kršitev. Voznik se je, kot so policisti izmerili, vozil s povprečno hitrostjo 174,84 km/h, poleg tega pa se je v nepreglednem ovinku pred Kozino ob prehitevanju "v škarje" le za las izognil prometni nesreči. Voznika, 47-letnega Ljubljančana, so policisti ustavili pred Kozino. Za nekaj od prekrškov so mu izdali plačilni nalog v višini 1.107,29 evrov ter izrekli 11 kazenskih točk. Zaradi prekoračitve hitrosti pa bodo policisti na sodišče poslali tudi obdolžilni predlog, kjer mu grozi še dodatna kazen, in sicer denarna kazen v višini 380 evrov, dodatnih 9 kazenskih točk in ukrep prepovedi vožnje motornega vozila.
Policisti bodo  tovrstne nadzore na celotnem območju Policijske uprave Koper opravljali tudi v prihodnje, in sicer ne le na avtocestah, glavnih in regionalnih cestah, temveč tudi na lokalnih cestah in v naseljih.

Vsem udeležencem v cestnem prometu svetujemo, da hitrost vožnje prilagodite razmeram na cesti. Vozite naj previdno in na zadostni varnostni razdalji ter dosledno spoštujte prometne predpise in druge udeležence v cestnem prometu. Na pot se odpravite spočiti, z ustrezno opremljenimi vozili, pri vožnji bodite previdni, strpni in zbrani!

Slika 01

Slika 02

Slika_03