Sorodne objave

 

Gorenjski prometni policisti so danes zjutraj, 26. maja, na avtocesti med priključkoma Kranj-zahod in Brnik več kilometrov ustavljali voznika tovornega vozila tujega prevoznika, ki je zaradi močnega vpliva alkohola vijugal po cesti in z dejanjem zelo ogrožal ostale udeležence v prometu. Za vožnjo je voznik nevarno uporabljal predvsem vozni in odstavni pas, večkrat pa je z delom vozila zapeljal tudi proti prehitevalnemu pasu, na katerem je bil prav tako gost promet.

tv

Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je voznik vozil s približno dvema promiloma alkohola (0,90 mg/l), v postopku se je zelo opotekal, pa tudi sicer je bil vidno pod vplivom alkohola. Voznik je z vožnjo še ponoči začel v Nemčiji, namenjen je bil v Makedonijo, zaradi močne opitosti pa policistov, ki so ga ustavljali več kilometrov, sploh ni zaznal. Po postopku je ostal v pridržanju. 

Nezanesljiva vožnja in informacija prijavitelja, da je voznik "verjetno utrujen", je bila policistom okoli 7.30 prijavljena na številko 113.

tv2

Alkohol je tveganje, ki zelo zvišuje možnost za udeležbo v prometnih nesrečah in gre pri vsaki taki vožnji zato za nevarno početje. Učinek alkohola namreč zelo slabi sposobnost voznika za vožnjo in povzroča slabše zaznavanje in napačno ocenjevanje situacij v prometu, počasne reakcije, vijuganje po cesti, prehitro ali prepočasno vožnjo in še mnoge druge nevarnosti, ki imajo resne in velikokrat hude posledice. V prometu zato alkohol ni sprejemljiv in apeliramo na voznike, naj vozijo le trezni! Samo prejšnji vikend tega ni upoštevalo kar 20 voznikov na Gorenjskem, ki jim je rezultat pokazal od 0,30 mg/l in celo do 1,03 mg/l alkohola.