Komandir Policijske postaje Trbovlje Andrej Jurič je 21. septembra 2009 na policijski postaji sprejel občana Vilija Dolinška, ki je konec avgusta na strmem in težko prehodnem gozdnem pobočju našel pogrešano osebo. 83-letna občanka je namreč obnemogla in se sama ni mogla vrniti domov, medtem pa so jo svojci in policisti že začeli iskati.

sprejem

Komandir policijske postaje Andrej Jurič je Viliju Dolinšku izročil simbolično darilo policije in se mu zahvalil za pomoč pri iskanju pogrešane osebe.

 

Dopoldne 27. avgusta so bili policisti PP Trbovlje obveščeni, da svojci pogrešajo 83-letno sorodnico. V iskalni akciji so poleg policistov, policistov Letalske policijske enote s helikopterjem in policistov vodnikov službenih psov sodelovali tudi člani skupine za iskanje pogrešanih oseb pri Kinološki zvezi Slovenije.

Še istega dne popoldne pa so prejeli obvestilo, da je pogrešano osebo v gozdu pri naselju Dobovec na Kumu našel občan Vili Dolinšek. Ta je pogrešano našel na zelo strmem in neprehodnem območju, zato so na pomoč pri reševanju poškodovane ženske prišli tudi gasilci Poklicne gasilske brigade Trbovlje, ki so pomagali pri njenem transportu s strmega pobočja do reševalnega vozila.