Sorodne objave

 

Operativno-komunikacijski center na Policijski upravi Ljubljana je bil v ponedeljek, 18. oktobra 2010, nekaj minut čez 17. uro obveščen o ropu v zlatarno na Wolfovi ulici v Ljubljani. Dejanja, ki so ga posnele tudi varnostne kamere, sta osumljena dva moška; objavljamo njun opis in videoposnetek ropa.

Po do sedaj zbranih obvestilih sta v zlatarno vstopila dva storilca. Eden od njiju je zagrozil uslužbencema zlatarne, svojo grožnjo pa je še podkrepil s pištolo oz. pištoli podobnim predmetom. Neznanca sta nato razbila dve vitrini in iz njiju odnesla nekaj ur znanih znamk višjega  cenovnega razreda.

Opis storilcev:

  • moški, star od 30 do 40 let, visok okoli 185 cm, močnejše postave, oblečen je bil v dolg plašč; in
  • moški, star od 20 do 30 let, visok okoli 175 cm, suhe postave, oblečen je bil v temno modro jakno s kapuco, ki jo je imel poveznjeno čez glavo.


Videoposnetek ropa v zlatarno (format mpg, velikost 7.5 MB, format avi, velikost 25.6 MB


Vse, bi karkoli vedeli o okoliščinah kaznivega dejanja ali o storilcih na videoposnetku, prosimo, naj to sporočijo najbližji policijski postaji ali na eno od telefonskih številk policije: interventno številko policije 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.