Sorodne objave

Projekt Mladi in kriminal 9. september 2022
 

Ljubljanski policisti smo ob zaključku projekta Varno na poti v šolo in domov 18. novembra 2010 ljubljanskim osnovnošolcem podelili nagrade in jim predstavili delo policistov.

Podelitev-001

Na Policijski upravi Ljubljana smo v sodelovanju z Oddelkom za preventivo v Generalni policijski upravi in Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Ljubljana pripravili preventivno akcijo in pobarvanko Varno na poti v šolo in domov.

Podelitev-002

Vodje policijskih okolišev so septembra obiskali najmlajše šolarje, jim razdelili pobarvanke in predavali o tem, kako poskrbeti za varnost na poti v šolo in domov. Pobarvanka je razdeljena na dva dela. V prvem delu so otroci skozi igro spoznavali nekatera prometna pravila, v drugem pa odgovarjali na dve vprašanji.

Podelitev-003

Med 3.417 pravilnimi odgovori, ki so do 3. novembra 2010 prispeli na Policijsko upravo Ljubljana, je posebna komisija izžrebala devet nagrad. Izžrebani so bili naslednji učenci prvih razredov:

  • Matic Lukek, OŠ Log - Dragomer, Brezovica pri Ljubljani
  • Klemen Pust, OŠ Stara Cerkev, Stara Cerkev
  • Luka Urbanija, OŠ Moravče - podružnica Vrhpolje, Moravče
  • Maša Rus Golobič, OŠ Zalog, Ljubljana
  • Bine Jerič, OŠ Poljane, Ljubljana
  • Eldin Baftiroski, OŠ Dravlje, Ljubljana
  • Ines Osojnik, OŠ Bežigrad, Ljubljana
  • Sian Mešić, OŠ Vič, Ljubljana
  • Klara Drolc, OŠ Šmartno v Tuhinju - podružnica Motnik, Moravče

Podelitev 004

Podelitev nagrad je bila na Postaji prometne policije Ljubljana. Vsi izžrebani učenci so na slovesni podelitvi prejeli praktične nagrade (kolesarsko čelado, policista medvedka in igrico Policija 113). Nagrade sta podelila župan Mestne občine Ljubljana Zoran Jankovič in vodja Sektorja uniformirane policije Policijske uprave Ljubljana Vinko Trebše. Nagrade sta prispevala Policijska uprava Ljubljana in Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Ljubljana.

Podelitev 005

Na podelitev nagrad smo povabili tudi vse sošolce izžrebanih učencev, njihove razrednike in ravnatelje šol. Za popestritev obiska smo pripravili tudi lutkovno igrico Promet ni hec, ki je navdušila otroke in njihove učitelje. Poleg tega smo jim predstavili delo policistov konjenikov, vodnikov službenih psov, prometnih policistov, policistov kolesarjev, pa tudi delo reševalcev, gasilcev in mestnih redarjev. Otroci so med drugim lahko preizkusili tudi različne naprave Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu. 

Podelitev-006

Dogodka se je udeležilo skoraj 500 otrok in njihovih spremljevalcev. Zabavali so se ob različnih aktivnostih, ki smo jih zanje pripravili, si ogledali službene živali policije, obiskal pa jih je tudi Pasavček. Ob odhodu smo zanje in njihove spremljevalce pripravili tudi preventivno gradivo (odsevnik trak in kresničko za boljšo vidnost, plakat Pasavčka z urnikom za šolsko leto 2010/1011 in zloženke s preventivnimi nasveti).

Podelitev-007

Prvošolčki so bili ob obisku policistov navdušeni, uživali pa smo tudi policisti, saj nam je takšna oblika preventivnih aktivnosti popestrila sicer zahteven delavnik. Upamo, da se še kdaj srečamo, ko bomo v prijetnem in sproščenem vzdušju ponovili vsa prometna pravila, ki smo se jih skupaj učili. 

Podelitev-008