Sorodne objave

 

Policisti so bili včeraj, 4. aprila 2019, nekaj pred 21. uro, obveščeni o ugrabitvi enega izmed avtobusov potniškega prometa v Ljubljani. Med policijskim postopkom je osumljenec umrl. Kaj točno se je dogajalo, sta na današnji novinarski konferenci podrobneje pojasnila predstavnika Policijske uprave Ljubljana in Ljubljanskega potniškega prometa, d. o. o.

belsak pulj nk 05042019

Zvočni posnetek izjave Stojana Belšaka iz Sektorja kriminalistične policije PU Ljubljana 

Zvočni posnetek izjave Petra Horvata iz Ljubljanskega potniškega prometa 

Stojan Belšak, vodja Oddelka za organizirano kriminaliteto v Sektorju kriminalistične policije na PU Ljubljana, je povedal, da je 48-letni Kranjčan v centru Ljubljane, na avtobusni postaji Ajdovščina, vstopil na avtobus LPP in nato razbil steklo na avtobusu. Voznika je z grožnjami in izvijačem v roki prisilil, da ga je odpeljal proti avtocesti, in ga usmerjal proti bencinskemu servisu na Barjanski cesti. V tem času je bilo na avtobusu sedem polnoletnih potnikov.

O dogajanju na avtobusu je policijo obvestil eden od potnikov, ki so se umaknili v zadnji del avtobusa. Na kraj je bilo napotenih več policijskih patrulj, v tem času pa je voznik avtobusa že uspel z lučmi in mahanjem rok opozoriti policista, ki sta bila takrat v bližini. Policista sta takoj zaznala nenavadno dogajanje oziroma sta postala pozorna na avtobus, ko je ta pri rdeči luči zapeljal v križišče.

Avtobus sta ustavila na Barjanski cesti pred uvozom na avtocesto. Policista sta uporabila prisilna sredstva (sredstva za vezanje in vklepanje, telesno silo, strokovni prijem in plinski razpršilec ) in tako zunaj avtobusa uspela obvladati moškega, ki je med postopkom z izvijačem zamahoval tudi proti obema policistoma.

V postopku po prijetju je osumljenec začel izgubljati zavest, zaradi česar so mu policisti nudili prvo pomoč, s postopkom oživljanja pa so nato nadaljevali reševalci. Kljub pomoči je osumljenec na kraju umrl.

O dogodku sta bili obveščeni dežurna preiskovalna sodnica in tožilka, ki sta se udeležili ogleda kraja in odredili sodno obdukcijo.

V zvezi z dogodkom policisti nadaljujejo s preiskavo in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno tožilstvo.