Sorodne objave

 

Policisti Postaje prometne policije Maribor imajo v zadnjem času skoraj vsak dan opravka z vozniki, ki se ne zmenijo ne za svojo varnost ne za omejitve hitrosti, postavljeno signalizacijo in preventivna opozorila policistov. Tako skorajda ne mine teden, da ne bi kakšen voznik Ptujske ceste v Mariboru, kjer je omejitev hitrosti 70 km/h, zamenjal za avtocesto. Kar nekaj kršiteljem so policisti namreč izmerili hitrost, večjo od 130 km/h! Tudi kršiteljev, ki s preveliko hitrostjo vozijo skozi druga naselja, se žal ne manjka.

Policisti s kontinuiranim nadzorom cestnega prometa posebno pozornost namenjamo prav tistim voznikom, ki huje kršijo cestnoprometna pravila in s svojo vožnjo ogrožajo sebe in ostale udeležence v prometu, zoper takšne voznike pa, kot je razvidno iz naslednjih primerov, tudi dosledno ukrepamo.

02 02 2021 foto by PPP Maribor1

Policist Postaje prometne policije Maribor je včeraj, 2. februarja 2021, ob 10.21, z dopplerjevim radarjem na regionalni cesti v naselju Dolnja Počehova izmeril prekoračeno hitrost vozniku osebnega avtomobila znamke Renault (na fotografiji). Slednji je na delu ceste, kjer je omejitev hitrosti s prometnim pravilom za vožnjo v naselju omejena na 50 km/h, vozil s hitrostjo 104 km/h, kar je 54 km/h ali dvakrat več od največje dovoljene hitrosti vožnje. Za takšno prekoračitev hitrosti je predpisana globa 1.000 evrov in stranska sankcija 9 kazenskih točk.

01 02 2021 foto by PPP Maribor

Policistka Postaje prometne policije Maribor je v ponedeljek, 1. 2. februarja 2021, nekaj minut pred 21. uro, na Ptujski cesti v Mariboru, v neposredni bližini stavbe Postaje prometne policije Maribor, z dopplerjevim radarjem izmerila hitrost vozniku osebnega avtomobila znamke Audi. Voznik belega audija je na delu Ptujske ceste, kjer je omejitev hitrosti s postavljenim prometnim znakom 70 km/h, vozil s hitrostjo 132 km/h, kar je za 62 km/h več od največje dovoljene hitrosti vožnje. Za takšno prekoračitev hitrosti je predpisana globa 1.200 evrov in stranska sankcija 18 kazenskih točk.

 

28 01 2021 foto by PPP Maribor

 Policistka Postaje prometne policije Maribor je v četrtek, 28. januarja 2021, znova nekaj minut pred 21. uro, na Ptujski cesti v Mariboru, v neposredni bližini stavbe Postaje prometne policije Maribor, z dopplerjevim radarjem izmerila hitrost vozniku osebnega avtomobila znamke Audi (na fotografiji). Voznik je na tem delu Ptujske ceste, kjer je omejitev hitrosti s postavljenim prometnim znakom omejena na 70 km/h, vozil s hitrostjo 138 km/h, kar je skoraj dvakrat več od največje dovoljene hitrosti vožnje. Za takšno prekoračitev hitrosti je predpisana globa 1.200 evrov in stranska sankcija 18 kazenskih točk.

Ob tej priložnosti policisti znova opozarjamo, kot že večkrat doslej: vozite strpno in po predpisih, hitrost vožnje pa prilagodite tudi prometnim in varnostnim razmeram na cesti!

Povezane vsebine

Hitrost - počasneje je varneje