Policisti Policijske postaje Maribor II so 9. novembra 2021 na Ciril Metodovi ulici v Mariboru našli dve kolesi, ki sta bili zaklenjeni skupaj. Eno od njiju ima zbrušene številke okvirja, policisti sumijo, da sta kolesi predelani. Sta morda vaši?

ukradena kolesa

Policisti sumijo, da kolesi izvirata iz kaznivega dejanja in da sta predelani tako, da so zamenjani posamezni deli, in sicer kolesa, pedala in ostali predmeti, zato, da bi ju oškodovanci težje prepoznali.

Opis najdenih koles:

  • moško gorsko kolo znamke Giant, tip Stance, modre barve, na katerem je spredaj nameščena pnevmatika z napisom Maxxis Assegai, velikosti 29 col, zadaj pa pnevmatika z napisom Barzo Vittoria, velikosti 29 col. Kolo ima spredaj in zadaj disk zavore z napisom Shimano in 12 prestav Shimano. Spredaj ima kolo viličasto vzmetenje, na sredini okvirja pa enojno vzmetenje. Na krmilu ima nameščeno manjšo luč, na okvirju pa ima še beli nosilec za bidon z napisom Zefal.
  • žensko gorsko kolo znamke Scott, tip Active, zelene barve, ima 24 prestav Shimano, spredaj in zadaj sta nameščeni pnevmatiki z napisom Maxxis Forekaster, velikosti 29 col, spredaj in zadaj ima kolo zavorne diske, sedež ima napis Mach, torbica pod sedežem pa ima napis Longus.

Vse, ki bi opisani kolesi ali njune deleprepoznali kot svoje, pozivamo, da se zglasijo na Policijski postaji Maribor II na Cesti proletarskih brigad 75 v Mariboru ali pokličejo na telefonsko številko postaje (02) 429 26 00.