Sorodne objave

 

Novogoriški policisti smo popoldne 10. aprila 2011, na kolesarski stezi pred predorom pri Erjavčevi ulici v Novi Gorici in na parkirišču ob kolesarski stezi pri Splošni bolnišnici v Šempetru pri Gorici, pod sloganom Varno na kolo izvedli preventivne aktivnosti za mimoidoče udeležence v prometu.

policist

Glavni cilj naših preventivnih aktivnosti je bil opomniti kolesarje, tudi otroke, na pomen in uporabo kolesarske opreme, kot so luči, odsevniki, odsevna oblačila, zaščitna kolesarska čelada idr., ter jih opozoriti na spoštovanje cestnoprometnih predpisov.

organizatorjii

Policisti iz Nove Gorice in Šempetra pri Gorici smo preventivne aktivnosti izpeljali skupaj z občinskima svetoma za preventivo in vzgojo v cestnem prometu ter dijaki srednje prometne šole Tehniškega šolskega centra Nova Gorica.

infotockaSempeter

Na posebej označenih mestih oz. kolesarskih informacijskih točkah smo kolesarje, predvsem otroke, njihove starše in druge mimoidoče, seznanjali s postopki policije v cestnem prometu in delili preventivno gradivo (zaščitne kolesarske čelade, sprednje in zadnje luči ipd.).Mimoidočim pešcem in tistim na rolerjih pa smo delili odsevne trakove in jih tako opozarjali na pomen vidnosti v prometu.

predstavnikSveta

Na informacijski točki v Šempetru pri Gorici so bili tako navzoči tudi tamkajšnji občinski redarji, na parkirišču pa je bil pripravljen manjši poligon za otroke kolesarje.

udelezenci

Po besedah Janka Mencingerja iz Sektorja uniformirane policije na Policijski upravi Nova Gorica smo policisti in drugi soorganizatorji z opisanimi preventivnimi aktivnostmi želeli seznaniti vse udeležence, predvsem najmlajše, z delom in poslanstvom policistov v družbi, obenem pa okrepiti pozitivno podobo policistov in povečati zaupanje v delo policije. Tokratno preventivno akcijo so udeleženci dobro sprejeli, zato jo bomo letos jeseni ponovili.

policistVPOPPNovaGorica

Kolesarji se redko pojavljajo kot povzročitelji prometnih nesreč, tako kot pešci pa sodijo med najranljivejše udeležence v cestnem prometu. Pogosto so žrtve nesreč zaradi neustreznega ravnanja voznikov motornih vozil (npr. njihove vožnje z neprilagojeno hitrostjo, vožnje pod vplivom alkohola ali preblizu desnemu robu vozišča, izsiljevanja prednosti kolesarjem na kolesarskih stezah v križiščih ali drugje ipd.).


Nasveti za varno vožnjo kolesarjev

policisti

skupinska