Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Ajdovščina so minuli vikend, med 26. in 28. marcem 2010, v okviru poostrenega nadzora v cestnem prometu ustavili 115 voznikov in jim odredili preizkus alkoholiziranosti.

Ugotovili so, da je bilo šest voznikov pod vplivom alkohola. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti pridržali dva voznika, enega pa so pridržali, ker je odklonil strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom mamil. Med poostrenim nadzorom so obravnavali tudi voznika, ki sta vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi njunih večkratnih, ponavljajočih se kršitev Zakona o varnosti cestnega prometa so jima policisti osebna avtomobila tudi zasegli.

Poleg tega so ukrepali tudi proti desetim kršiteljem, ki so v naselju prekoračili omejitev hitrosti. Med njimi so trije hitrost v naselju prekoračili za več kot 30 kilometrov na uro, pri čemer je izstopal voznik, ki je skozi naselje Vrtovin pripeljal s hitrostjo 106 kilometrov na uro. Zoper vse tri voznike so policisti zaradi prekoračitve hitrosti podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče v Ajdovščini.

S poostrenimi nadzori cestnega prometa bodo policisti PP Ajdovščina nadaljevali tudi v prihodnje. Vse udeležence v prometu opozarjajo, naj dosledno spoštujejo cestnoprometne predpise. Prometna kultura je namreč del splošne človekove kulture in jo oblikujemo v dolgotrajnem procesu, ki se začne že v mladosti, zato bodimo zgled najmlajšim in prispevajmo k večji varnosti nas in naših otrok.