Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Ajdovščina smo v noči na soboto, 17. aprila 2010, in v noči na nedeljo, 18. aprila, na območju policijske postaje izvedli poostren nadzor prometa s poudarkom na preverjanju psihofizičnega stanja voznikov.

Med nadzorom smo 89 voznikom odredili preizkus alkoholiziranosti in pri tem odkrili 12 voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola in tako kršili Zakon o varnosti cestnega prometa. Začasno smo jim zasegli vozniško dovoljenje za 24 ur, enega voznika pa pridržali. Enajstim voznikom smo izdali plačilni nalog zaradi kršitev Zakona o varnosti cestnega prometa, zoper enega voznika pa bomo podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče v Ajdovščini.

S podobnimi poostrenimi nadzori cestnega prometa bomo nadaljevali tudi v prihodnje, zato vse udeležence v prometu opozarjamo na dosledno spoštovanje cestnoprometnih predpisov. Prometna kultura je namreč del splošne človekove kulture in jo oblikujemo v dolgotrajnem procesu, ki se začne že v mladosti, zato bodimo zgled najmlajšim in prispevajmo k večji varnost nas in naših otrok.