Sorodne objave

 

V Kobaridu je v nedeljo, 4. julija 2010, potekala letošnja druga preventivna prireditev za voznike enoslednih motornih vozil. Pod skupnim imenom "moto točka" smo jo organizirali na Policijski upravi Nova Gorica v sodelovanju z motoristično skupino OK Riders.

Naslednja takšna preventivna prireditev za motoriste bo 25. julija v Spodnji Idriji, zadnja pa 8. avgusta v bližini Bovca. Vabljeni!

IMG 7369

Policisti smo na posebej pripravljenem in označenem mestu v Kobaridu slovenske in tuje voznike motornih koles ter druge obiskovalce seznanjali s postopki policije v cestnem prometu, delili smo jim različno preventivno gradivo in pokazali opremo, ki jo policisti prometniki uporabljamo za nadzor nad vozniki.

IMG 7258

Na preventivni prireditvi v Kobaridu se je ustavilo več kot 200 voznikov motornih koles iz Slovenije, Avstrije, Nemčije, Švice in Italije.

Opozorilnatabla

 Tako kot med prireditvijo v Desklah smo določene cestne odseke pred in za prireditveno točko tudi tokrat označili z opozorilnimi rumenimi zastavami in tablami z napisom Moto točka.

Opozorilninapis

IMG 7314

Tudi tokrat so poleg novogoriških policistov aktivno sodelovali tudi člani motoristične skupine OK Riders ter predstavniki zavarovalnice, Avtomoto zveze Slovenije in občine Kobarid, prodajalci motoristične opreme in drugi.

IMG 7290

Predvsem tuji vozniki motornih koles so bili nad preventivno akcijo pozitivno presenečeni, saj takšnih oblik dela policije in drugih subjektov v večini tujih držav ne poznajo.

IMG 7376

Policijski inšpektor Drago Ozebek iz Sektorja uniformirane policije na PU Nova Gorica je kot pobudnik opisane preventivne prireditve ob tej priložnosti povedal, da so tovrstne preventivne aktivnosti policije za voznike motornih koles nadgradnja aktivnosti iz preteklih let. Ni naključje, da jih policisti na tem območju izvajamo prav med turistično sezono, saj je ravno v tem obdobju na cestah zelo veliko tako domačih kot tujih motoristov, zlasti na t. i. Soški cesti in na Keltiki, in s tem tudi kršitev, dodaja Ozebek: "Pri prekoračitvah hitrosti izstopajo predvsem domači motoristi, ki dobro poznajo cestne odseke v Zgornjem Posočju in si zato pogosto privoščijo hitrejšo vožnjo od dovoljene. Tuje motoriste pa po dosedanjih ugotovitvah pogosto pesti utrujenost in s tem povezana nezbranost pri vožnji." Zato policisti, kot je še dejal, te ceste poostreno nadziramo tudi s posebnimi policijskimi patruljami.

SimulatorvoznjeAMZS

Po oceni Draga Ozebka je zelo pohvalno tudi sodelovanje drugih akterjev na preventivni prireditvi. Tako kot v Desklah je bila namreč tudi prireditev v Kobaridu dobro sprejeta, tako pri "domačinih", ki so se udeležili dogodka, kot tudi pri drugih udeležencih v prometu.

stinger

Na PU Nova Gorica vabimo vse voznike motornih koles in druge udeležence cestnega prometa, da se na takšni "moto točki" ustavijo tudi v nedeljo, 25. julija 2010, in sicer na parkirnem prostoru Krajevne skupnosti v Spodnji Idriji. Zadnja letošnja "moto točka", na kateri boste lahko sodelovali, pa bo v nedeljo, 8. avgusta, v bližini Bovca, na parkirišču pri penzionu Boka.


Vabljeni!
 

Več o letošnjih "moto točkah" tudi v prispevkih:

Preventivne "moto točke" na Soški cesti za večjo varnost motoristov (10. 6. 2010)

Na "moto točki" v Desklah ozaveščali motoriste o pomenu previdne in varne vožnje (14. 6. 2010)