Sorodne objave

 

Policisti PU Nova Gorica so bili danes, 22. avgusta 2018, obveščeni o smrtni prometni nesreči, ki se je zgodila zaradi nepravilnega prehitevanja izven naselja Kromberk pri Novi Gorici in v kateri sta bila udeležena 61-letni kolesar in 41-voznik tovornega vozila (kombi).

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so z ogledom kraja prometne nesreče in zbiranjem obvestil med drugim ugotovili, da je 41-letni voznik tovornega vozila (znamke Fiat Ducato) vozil po regionalni cesti izven naselja Kromberk iz Nove Gorice proti naselju Ajševica. Med vožnjo je na ravnem (neosvetljenem) delu vozišča pred križiščem (za industrijsko cono) dohitel pred seboj vozečega 61-letnega kolesarja. Voznik tovornega vozila je začel kolesarja, ki je vozil pred njim po istem prometnem pasu, prehitevati, a tega ni storil na primerni bočni razdalji. Z desnim zunanjim vzvratnim ogledalom tovornega vozila je trčil v kolesarja, z desno stranjo prednje stranice tovornega dela vozila pa zadel v zadnji del kolesa. Po trčenju je kolesarja odbilo v desno izven vozišča preko varovalne ograje na travnato brežino. Kolesar, ki med vožnjo ni uporabljal zaščitne kolesarske čelade, je zaradi hudih poškodb umrl.

Zaradi razjasnitve vseh okoliščin prometne nesreče policisti Postaje prometne policije Nova Gorica prosijo vse morebitne očividce oz. vse, ki bi lahko o prometni nesreči imeli koristne informacije, da se zglasijo na policijski postaji (Žnidaršičeva ulica 17, Šempeter pri Gorici) ali pokličejo na telefon (05) 393 41 00. Lahko se zglasijo tudi na kateri koli drugi najbližji policijski postaji oz. pokličejo interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.