Sorodne objave

 

Na območju Policijske uprave Nova gorica se nadaljuje iskanje 23-letnega voznika, pogrešanega vse od 14. marca, ko ga je med vožnjo po cesti pri t. i. Turškem križu za naseljem Doblar z avtomobilom zaneslo v strugo reke Soče.

V včerajšnji obsežni iskalni akciji je sodelovalo več kot 100 ljudi. Poleg novogoriških policistov in policijskega helikopterja še policisti potapljači iz Specialne enote, potapljači Slovenske vojske, potapljači tamkajšnjih društev za podvodne dejavnosti, ribiči, gasilci, predstavniki civilne zaščite in gorske reševalne službe, raftarji in predstavniki Soških elektrarn.

policijskihelikopterpriHEAjba

 Žal pogrešanega moškega, doma iz okolice Tolmina, tudi včeraj niso našli. Z njegovim iskanjem bodo policisti Policijske uprave Nova Gorica zato nadaljevali v okviru svojih rednih policijskih nalog.

krajprometnenesreceKraj prometne nesreče na cesti med Kanalom ob Soči in Tolminom. Po dosedanjih ugotovitvah naj bi voznik v desnem nepreglednem ovinku zapeljal v levo, kjer je večkrat oplazil podporni zid na levi, zatem pa ga je z osebnim vozilom znamke Opel Astra odbilo na desno stran ceste in zaneslo v Sočo.
vodjaiskalneakcijeObmočje iskanja je razdeljeno v šest sektorjev in sega od kraja prometne nesreče vse do Solkanskega jeza.

mediskalnoakcijopriAjbi

Iskanje 23-letnika, sicer zaposlenega v Slovenski vojski, se je začelo že takoj po nesreči, zvečer 14. marca 2011, a so ga morali zaradi visokega vodostaja reke in slabega vremena takrat prekiniti, prav tako naslednji dan, ko so v deroči reki našli njegov osebni avtomobil.

potapljaciSE

V ponovni iskalni akciji 19. marca je sodelovalo 157 ljudi, vodil pa jo je komandir Policijske postaje Nova Gorica Vilijan Leban. Našli so nekaj njegovih predmetov, pod mostom v Anhovem tudi njegov športni copat. V iskanje je bil vključen tudi helikopter slovenske policije z opazovalcem, na italijanski strani državne meje v spodnjem delu reke Soče pa so sodelovali pripadniki italijanske civilne zaščite s svojim helikopterjem.

potapljaciSVssonarjem3