Sorodne objave

 

Uros Povalej 20240507 115216Uroš Povalej je rojen leta 1971 v Ljubljani.

V policiji je zaposlen od leta 1990, ko je po končani Kadetski šoli za miličnike z delom začel na Policijski postaji Ljubljana Center, kjer je opravljal naloge policista, vodje policijskega okoliša in policista kriminalista.

Po končani Višji policijski šoli v Tacnu je bil leta 2006 premeščen na delovno mesto pomočnika načelnika na Policijski postaji Ljubljana Bežigrad. V letu 2007 je diplomiral na Univerzi v Mariboru, Fakulteti za varnostne vede, leta 2010 pa dokončal strokovni magisterij na Fakulteti za državne in evropske študije.

Leta 2010 je prevzel vodenje Skupine za korupcijo na Oddelku za gospodarsko kriminaliteto v Sektorju kriminalistične policije na ljubljanski policijski upravi, kjer je pridobil izkušnje s preiskavo kompleksnih gospodarskih in korupcijskih kaznivih dejanj z uporabo široke palete policijskih pooblastil in sodelovanja z različnimi državnimi organi.

V letu 2023 je bil premeščen v Službo generalnega direktorja policije v Sektor za razvoj in sistemske naloge, kjer je opravljal najzahtevnejše naloge s področja dela sektorja.

S 3. majem 2024 je prevzel vodenje Policijske uprave Kranj.