Sorodne objave

 

MartinJazbecMag. Martin Jazbec je rojen leta 1968, v Policiji pa je zaposlen od leta 1987.

Po končani kadetski šoli za miličnike je od 1987 do 1988 opravljal naloge miličnika pripravnika, in sicer na Postaji milice Vič, Postaji prometne milice Ljubljana okolica ter Postaji mejne milice Korensko sedlo. Že kmalu zatem se je zaposlil v Specialni enoti, kjer je delo opravljal kar dvajset let, od 1988 do 2008. Sprva je delal kot policist Specialne enote, nato je prevzel funkcijo vodje skupin in operativnih enot, nazadnje, od leta 2002 do 2008 pa je bil pomočnik poveljnika Specialne enote.

Kasneje, v obdobju od 2008 do 2011, je izkušnje in nova znanja nabiral zunaj Policije kot svetovalec direktorja družbe, in sicer je delal na področju korporativne varnosti.

Po vrnitvi v Policijo je med letoma 2011 in 2012 predaval v Višji policijski šoli, pri predmetu s področja policijskih pooblastil s praktični postopkom. Nato je pet let, vse do prevzema funkcije direktorja Uprave za policijske specialnosti v letu 2017, delal kot pomočnik direktorja Policijske akademije.

Jazbec je leta 1991 diplomiral na Višji pravni šoli Univerze v Mariboru, leta 1997 pa še na Fakulteti za upravo. Leta 2004 je zaključil še magistrski študij na Fakulteti za državne in evropske študije.

Je tudi mojster borilnih veščin in nosilec mojstrskega pasu 4. dan. Po končani športni karieri je ostal aktiven kot trener in sodnik, je tudi član predsedstva evropske sodniške komisije in udeleženec petih svetovnih iger. Med drugim je sodni izvedenec za področje borilnih veščin in podpredsednik Ju jitsu zveze Slovenije.

V svoji dolgoletni policijski karieri je prejel tudi nekatera najvišja priznanja policije, in sicer bronasti ter srebrni znak za zasluge na področju varnosti, leta 2016 pa je prejel tudi zlati ščit policije.

Vodenje Uprave za policijske specialnosti je prevzel 1. maja 2017.