Sorodne objave

 

Andrej BrackoMag. Andrej Bračko se je rodil leta 1966 na Ptuju. Diplomiral je na Fakulteti za elektrotehniko in računalništvo Univerze v Ljubljani s področja digitalne simulacije, magistriral pa na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani s področja elektronskega poslovanja.

Na Ministrstvu za notranje zadeve je zaposlen od leta 1992, ko je v takratni Upravi za informatiko in telekomunikacije opravljal naloge samostojnega organizatorja - programerja. Od leta 1996 je vodil Sektor za lokalne računalniške sisteme, med letoma 2000 in 2006 je vodil Center za informatiko, do 11. 1. 2008, ko je bil imenovan za direktorja Urada za informatiko in telekomunikacije, pa je bil pomočnik direktorja tega urada.

Bil je član oziroma vodja številnih informacijsko-telekomunikacijskih projektov v policiji, in sicer s področja informacijsko-telekomunikacijske infrastrukture, aplikativne podpore, elektronske pošte in elektronskega poslovanja, avtomatske prepoznave na osnovi prstnih odtisov in sledi, po vstopu v Evropsko unijo pa je vodil projekte integracije v mednarodne informacijske sisteme.

Za delo v organih za notranje zadeve je prejel bronasti znak, bronasti ščit in srebrni ščit za pomembne delovne dosežke v policiji.