Sorodne objave

 

Slovenski policisti smo ta teden v okviru evropsko usklajene akcije Bus & Truck po vsej Sloveniji še poostrili nadzor nad vozniki tovornih vozil in avtobusov.

IMG 5737

Namen akcije, ki jo koordinira Evropska mreža prometnih policij (TISPOL) in ki med 20. in 26. julijem 2015 istočasno poteka v več evropskih državah, je vplivati na voznike, da bodo upoštevali prometne predpise, izboljšati prometno varnost in tudi prispevati k ozaveščanju javnosti o tej problematiki.

IMG 5811 V poostrenih nadzorih policisti pri voznikih tovornjakov in avtobusov na območju celotne Slovenije ugotavljamo kršitve prometnih pravil, predvsem predpisov glede: časa trajanja vožnje, obveznih počitkov in odmorov voznikov, manipulacije z zapisovalnimi napravami - tahografi, tehnične brezhibnosti vozil, pravilnega nalaganja in pritrditve tovora, preobremenjenosti vozil.

IMG 5791

Ob tej priložnosti opozarjamo voznike, naj svojo pot načrtujejo glede na predvidene zgostitve prometa in morebitne zastoje v času turistične sezone. Za prometne informacije o morebitnih zastojih in čakalnih dobah na mejnih prehodih lahko pokličejo Prometno-informacijski center na telefonsko številko 1970. Na pot naj se odpravijo spočiti! Ker gre za poklicne voznike, od njih pričakujemo dosledno spoštovanje prometnih pravil.

lukovica4 zm