Sorodne objave

Projekt Mladi in kriminal 9. september 2022
Projekt Varno poletje 5. september 2022
 

V policiji se zavedamo, da je nasilju, še zlasti nasilju nad starejšimi, ki so med najranljivejšemi oziroma najbolj ogroženimi skupinami prebivalstva, treba nameniti posebno pozornost.

sprehodDa bi jih čim bolje pripravili na morebitne nevarne situacije in da ne bi postali žrtve kaznivih dejanj, smo pripravili projekt Ne pozabite na varnost, ki ga po vsej Sloveniji izvajamo že od leta 2005.

Vodje policijskih okolišev obiskujejo domove za starejše občane in tudi posameznike ter jim svetujejo v zvezi z varnostjo. Njihovi nasveti se nanašajo na: varno obnašanje na javnih mestih; nošenje denarnice, torbice in prtljage; dvigovanje denarja na bankomatu; potovanje z vlakom ali avtobusom; menjavo denarja; odkup zlatnine ali drugih predmetov; ravnanje ob obisku neznancev na domu ipd.

Med pogovorom jim dajo brošuro, ki obravnava te varnostne teme. Namen projekta je tudi, da občani spoznajo vodjo policijskega okoliša na svojem območju. Če ga potrebujejo, se tako lažje obrnejo nanj, saj ga že poznajo. 

NePozabiteNaVarnost

Brošura: Ne pozabite na varnost  (preventivni nasveti za starejše občane)