Sporočila za javnost

Objavljamo zahvalo policistoma PP Piran, ki jo je tuja državljanka 28. 2. 2008 po elektronski pošti posredovala Policijski upravi Koper: 

 

Pozdravljeni!

Danes, 28. 2. 2008, se mi je (oz. moji mami)  na parkirišču v Bernardinu pripetila neugodna zadeva. Nekdo je iz čistega veselja razbil sprednjo steklo na voznikovi strani. Poleg tega, da je celotna stvar nreugodna, če se ti to zgodi na lastnem avtu, se mi je to zgodilo na nadomestnem vozilu, tako da je bila stvar še malo bolj zakomplicirana, vendar to ni bistvo tega sporočila.

Kot se spodobi za celoten postopek, ko je avto kasko zavarovan, sem takoj poklicala policijo. Gospod, ki se je javil, je bil zelo prijazen in mi zagotovil, da bodo policisti takoj prispeli na kraj zločina. In res ni minilo 15 min, ko je prispel policijski avto.

Najprej sta zaželela dobro jutro in nato avto parkirala nekaj m naprej od mojega. Sledil je pogovor, kako in kaj ter kdaj se je stvar zgodila in podobno ... v glavnem vse, kar je potrebno za sam postopek in zapisnik. Pogovor je potekal v zelo sproščenem vzdušju, kar me je prijetno presenetilo. Med pogovorom mi je še en od policajev svetoval, da steklo popravim v Luciji na pooblaščenem servisu, vendar pa naj prej še preveri stvar pri avto hiši, ki je nadomestno vozilo izdala..tu se je stvar malo zakomplicirala...komentar policaja: Gospodična, ne skrbet, bomo mi poklicali glede zapisnika in jim bomo vse razložili.....in še povrh vsega (prijaznosti in sproščenosti), ostanke razbitega stekla, ki so ostali v okvirju, je en izmed policistov očistil.

Nato sta naju lepo pozdravila in nama z nasmeškom zaželela pozitivni razplet z avto hišo in pa z avtom, kar pa se je tudi zgodilo.

In po vsem tem, le kako ti je lahko težko, ko pa ti policaji tako prijazno in sproščeno pomagajo.

Kasneje sem se pozanimala za podatke teh dveh policistov;

Žnidarčič Ivo in Hribar Matija PP Piran, najlepša hvala za vso pomoč, sproščenost in prijaznost pri današnjem neljubem dogodku.
Vajino profesionalno ravnanje lahko služi kot vzgled vsem.

Lepo vas pozdravljam in vam želim še več takšnih pohval, kot je moja.

Gaynor Johnson in Millicent Johnson