Sorodne objave

 

V amfiteatru na gradu Kromberk pri Novi Gorici je 10. junija 2008 v organizaciji Policijske uprave Nova Gorica in Lions kluba Vogrsko potekal tradicionalni dobrodelni koncert Policijskega orkestra in solistov.

080616-koncertPO01

Na prireditvi so člani Policijskega orkestra pod taktirko dirigenta Milivoja Šurbka, vsestranskega glasbenika, ki deluje kot dirigent na opernih odrih, pianista in pedagoga, odigrali znana glasbena dela. Nastopala pa sta tudi solista, in sicer tenorist Janko Lotrič in sopranistka Vera Danilova. Nad izbranim glasbenim repertoarjem Policijskega orkestra in solistov so bili poslušalci navdušeni.

080616-koncertPO03

Vsi zainteresirani si bodo lahko v avli Mestne občine Nova Gorica od 7. do 14. julija 2008 ogledali tudi razstavo ob 60. obletnici delovanja Policijskega orkestra.

080616-koncertPO06

Slovenski policijski orkester je že 24. februarja 1994 slovenska vlada imenovala za uradni protokolarni orkester Republike Slovenije, od leta 2001 pa se uradno imenuje Policijski orkester. Policijski orkester sodeluje na vseh državnih in protokolarnih dogodkih ter prireditvah in slovesnostih na državni ravni. Izvaja tudi številne samostojne in promocijske koncerte, igra pa tudi na spominskih in pogrebnih slovesnostih (več o nastopih policijskega orkestra na spletnih straneh). Pri tem člani orkestra pogosto izvajajo glasbena dela tudi na dobrodelnih koncertih, ki so povezani s preventivnimi akcijami ali organizirani v humanitarne namene.

080616-koncertPO07


Pripravil: Dean Božnik, tiskovni predstavnik PU Nova Gorica
Foto: Bruno Ipavec, PU Nova Gorica